» » » ALİNAZİK

pratik tarifler

ALİNAZİK
Malzemeler
4 orta boy patlıcan
Yarım kılo yoğurt
5-6 diş sarımsak
500 gr. kuşbaşı et
3 domates
1 buyuk soğan
zeytinyağı
tuz ,karabıber
HAZIRLANIŞI
Yemeklık dogranmış soganı zeytın yagında kavurun. Eti de ekleyerek kavurun. Domatesleri küçük kupler halinde dograyıp ılave edin. Tuzunu da atıp kısık ateşte sulanmasını bekleyin. (Su eklemeyin böylece daha lezzetli oluyor) İyice sulanınca düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Patlıcanları bir kaç yerinden delik açarak fırında közleyin. Soğuyunca soyup ince ince doğrayın. Tuzunu ilave edip, zeytinyağı koyduğumuz tavada hafif kavurun. Çok sıcak olmamasına dikkat ediyoruz. Ilıkken bir kenarda hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdun içerisine bu ılık patlıcanları ilave edin. Tabağa önce sarımsaklı patlıcan üzerine de et koyarak hemen servis yapıyoruz. (Ben üzerine domates sos gezdirdim)
Afiyet olsun..Harika Lezzete Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak