» » » HİNTPARE

pratik tarifler

HİNTPARE
Malzemeler:
1 adet yumurta
200 gr oda sıcaklıgında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 silme çay kaşıgı kabartma tozu
1 çay kasıgı silme karbonat
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Tüm malzemeye aldığı kadar un azar azar ilave edilir ve ele yapişmayan yumusak bir hamur yapılır.Yumurtadan biraz küçük parcalar koparılıp yuvarlanır ve ortasına bas parmak ile hafif bastırılıp tepsiye dizilir.175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Serbeti İçin:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 dilim limon
Şerbet malzemeleri bir tencereye alınır kaynamaya basladıktan sonra  15_20 dk daha orta hararetli ısıda kaynatılıp kapatılır.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuğa yakın olan ılık şerbet dökülür.5 dk kadar bir tepsi örtülür.Tepsiyi kaldırdığımızda serbeti cekmiş oluyor zaten orta boşluk kısımlara hindistan cevizi doldurulur.Bir iki saat bekleyince servise hazır
Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak