» » » MEDOVİK

pratik tarifler

MEDOVİK
Bisküvi tabanı için malzemeler;
120 gr tuzsuz tere yağ
3 yumurta
1 cay bardağı şeker
3 yemek kaşığı bal
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5-4 su bardağı un
Arası için:
6 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
50 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Ara kısım içinde dilerseniz süt kreması, krem şanti kullanabilirsiniz.
Pastanın üst kreması;
1 paket vanilyalı pasta kreması (bimden)
1,5 su bardağı süt
mikser ile çırpın.
Çikolatalı üst Süsleme için:
1 büyük tablet sütlü çikolata
3-4 kaşık çiğ krema
Çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırınız.
Minik bir poşete veya sıkma torbasına koyup,dilediğiniz şekilde süsleyiniz
Dilerseniz hazır poşette glazür ile süslemek daha kolay olacaktır.Ben öyle yaptım.
HAZIRLANIŞI
Tereyağını sos tenceresine alın ve eritin, fazla değil eriyince hemen alın ateşten.
3 yumurtayı şeker ile mikserde iyice çırpın…
3 yemek kaşığı balı bir tavaya alın kısık ateşte eritin 2 dakikada eriyor fazla kalmasın, kabartma tozunu ekleyip karıştırın köpürene kadar ,köpürünce ateşten alın.
Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin karıştırın. Erimiş tereyagini ekleyip soyle bir karistirip unu yavas yavas ekleyip yogurun, hafif sert bir hamur elde edin….
– Hamuru 6-7 parcaya ayirip hafif un serpilmis tezgahta merdane yardimi ile orta boy seklinde acin ben kesmek icin orta boy tencere kapagi kullandim…
Acilmis hamurlari kagit serili tepsiye koyun catal ile bir kac yerinden delin, on isinmis 180 dereceli firinda renkleri hafif donene kadar pisirin yaklasik 4 dakikada pisiyor DIKKAT edin…
Butun hamurlari ayni sekilde pisirin bir kenarda bekletin.
Bisküvilerin arasına sürmek için muhallebi malzemelerini tencereye alın ve tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişirin.Ara sıra karıştırarak sıcağa yakın ılık kıvamda kullanın.
Pisen biskuvileri orta boy bir tencere, kapagiyla bastirarak kesin buyuk bir servis tabagina ilk parcayi koyup aralara pişirdiğiniz muhallebiden surun..Butun biskuvilere ayni islemi uygulayip hepsini hazirlayin
En üst kısmına ve yanlarina sütle çırpılmış pasta kremasından surup heryerini kapatin…Dilerseniz artan yanlardan kesilmis biskuvi kirintilarini rondodan gecirip pastanin yanlarina guzelce kapatin..
Ben çikolatalı süsleme için hazır glazür kullandım .glazürü ısıtın ve ucundan küçük bir delik açarak dalga şeklinde pastanın üszerine sıkın ve bıçağın ucuyla dalgaların kesişme kısmından bir kere geçin. Dilerseniz yukarıdaki çikolatalı sosu hazırlayabilirsiniz.
Not :Bisküvilerdeki hafif şekil bozuklukları ve fazla kızarmışlıkların önemi yok muhallebi makyajı ile kapanıyor..
Afiyet olsun..Harrika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak