» » » TEL KADAYIFLI ŞEKERPARE

pratik tarifler

TEL KADAYIFLI ŞEKERPARE
Hamuru için:
250 gram tuzsuz tereyağ (oda sıcaklıgında)
1 cay bardağı yogurt
2 yumurta
3 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ıçı ıçın:
150 gr kadayıf
100 gr antep fıstığı
50 gr ceviz
üzeri için:
1 yumurta sarısı
dovulmus fıstık
şerbeti içın:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz seker
HAZIRLANIŞI
*Önce bır karıştırma kabına yagı alıp elınizle iyice yumuşatın.
*Diğer malzemeleri ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
*Hamurdan cevız büyüklügünde bezeler yapıp elinizle açın.
*Diger tarafta kadayıfı bıcakla dograyıp dövülmüş cevizle ve antepfıstıgıyla karıstırın.
*Açtıgınız hamurlara kadayıflı ic harcı paylaştırıp kapatın.
*Badem sekli verin.
*Üzerıne yumurta sarısı sürün.
*170 derecede pişirin.
*Tatlı ılınınca daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbet ile buluşturun.
*100 derecelık fırına tekrar koyup serbeti emmesini sağlayın.
*Şervis yaparken dovulmus fıstıkla süsleyin.
*Şekerpare sevenler icin güzel bir sürpriz.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak