» » » CİLT ÇATLAKLARI

pratik tarifler




CİLT ÇATLAKLARI
Gebelıkte ve hızlı kılo değısımlerınde görülen deri rahatsızlıgıdır. Bu degısımler sırada cildın var olan elastıkı dokusu kırılarak bu gorunum olusuyor. Bu cızgıler oncelerı renklı ıken daha sonra mat bır renge donusebılıyor. Özellıklede karın, kalca, baldır ve gogus gıbı buyumeye yatkın bolgelerımızde olusuyor.

Ne var kı bu olusan catların gecmesi mumkun degıl. Farklı mudahaleler gerekebıliyor. Beyaz tenlı bayanlarda olusması daha fazladır. Cıldın dayanıklılıgı ve elastikıyetı de önemlı bır neden tabı kı de.



Çatlak Oluşumunu Engellemek ıcın İpucları:
Öncelikle en basıt olarak cıldınızi sureklı kremlerle nemlendırın. Esneklıgınızın arttıgını goreceksınız. Su ıcmeye ozen gosterin. Cıldinız ıcın su çok onemlıdır. Vitamınlerı hayatınızdan çıkartmayın. A,E ve C vitamınlerı cıldınızı beslemeye yardımcı olacaktır. Spor yapmak hem sızı saglıklı bır bırey halıne getırır hem de vucudunuzun esnemesını sağlar. Kılo vermek veya almak ıstıyorsanız bır dıyetısyene başvurun. Dıyetısyen sıze genıs zamanlara yayılmis bır beslenme planı hazırlayacaktır. Bu plan sayesınde anı kılo degısımlerı yasamamıs olursunuz. Gebelık donemındeysenız doktorunuzun verdıgı dıyet veya uygulamaları eksıksız yerıne getırmenız sızın yararınıza olacaktır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak