» » » MUHALLEBİLİ KADAYIF TOPLARI

pratik tarifler

MUHALLEBİLİ KADAYIF TOPLARI
*Malzemeler:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket toz şanti
*Üzeri İçin:
100 gr kadayıf
*Hazırlanışı:
Tencereye hindistan cevizi,toz şanti ve vanilya hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateste koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alınınca vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.Kadayıfı elinizle didikleyip yapışmaz tavaya koyup rengi değişene kadar kavurun.Soguyan muhallebiye toz şanti ve hindistan cevizini ekleyip elinizle yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve her tarafını kavrulan kadayıfa bulayıp istege bağlı üzerini fındık badem yada benim gibi jelibon ile süsleyip servis yapın
Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak