» » » KARNIYARIK

pratik tarifler



KARNIYARIK
Malzemeler;
6 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
bir tutam maydanoz
1-2 diş sarımsak
Kızartmak için; Sıvı yağı
Sosu için; 1 yemek kaşığı silme salça, 2 su bardağı sıcak su- tuz
Üzeri için; Domates ve biber dilimleri
HAZIRLANIŞI
*Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı ( Çizgili) soyun.
*Boylamasına ortalarından çok dibe inmeden kesin.
*Patlıcanların acısının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletin.
*Havlu kağıtla güzelce kurulayıp,bol kızgın sıvı yağda her yüzünü kızartın.
*Kızaran patlıcanların fazla yağının gitmesi için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
*Bir tencereye zeytinyağını alın ve ince kıyım doğranmış sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
*Kıymayı ekleyin ve eze eze suyunu çekene kadar kavurun.
*Minik doğranmış biber ve domatesi ilave edip pişirin. ( Domatesi rende de kullanabilirsiniz).
*Baharatlarla tatlandırın.
*İnce kıyım doğranmış maydanozu üzerine serpin ve ocaktan alın.
*Patlıcanları bir fırın kabına dizin.
*2 kaşık yardımıyla her patlıcanın ortasına yeteri kadar kıymalı harçtan yerleştirin.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri sıralayın.
Salça ve tuzu sıcak suda karıştırıp tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biberler kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak