» » » LOKMA TATLISI

pratik tarifler

LOKMA TATLISI
Malzemeler; (dileyen yarım ölçü ile hazırlayabilir)
1 kg.un
1 paket yaş maya (40 gr)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı ay çiçek yağı
Su (yumuşak bir kıvam elde edene kadar eklenecek)
Şerbet için;
2 kg. toz şeker
5 su bardağı su
yarım limonun suyu
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu kaynatın. Üzerinde köpükler oluştuktan sonra 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Lokma hamuru için un, maya, tuz, şeker, ay çiçek yağı ve ılık suyla çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde 2 katı oluncaya kadar dinlenmeye bırakın. Kabarınca yeniden elinizle karıştırın. Hamurdan parçalar koparın ve kızgın yağda kızartın. Kızaran lokmaları soğuk şuruba atın. Şerbette 10-15 dakika bekletip, ılık olarak servis yapın. Dilerseniz süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak