» » » ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI

pratik tarifler


Çikolatalı İrmik Tatlısı
Tabanı için;
2 buçuk paket burçak bisküvi
125 gr tereyağı
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 dilim beyaz çikolata
Ganaj için;
200ml süt kreması
200 gr sütlü çikolata(COTE D’OR)
Yapılışı;
Öncelikle kelepçeli kalıbımıza pasta kağıdından aynı ölçüde kalıp keserek kalıbımıza yerleştiriyoruz.Bisküvilerimizi robottan çektikten sonra kalıbımızın her tarafına orantılı bir şekilde yayarak kaşık yardımı
ile güzelce bastırarak düzgün bir zemin hazırlıyoruz.Erittiğimiz tereyağınıda her tarafı ıslanılcak şekilde kaşık yardımı ile döküyoruz.Buzdolabında dinlerdiriyoruz.Diğer taraftan tenceremize sütümüzü şekerimizi irmiğimizi ve
vanilyamızı tereyağımızı ekleyerek pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına geldiğinde ufak parçalara ayırdığınız çikolatalarımızı ekleyip iyice karıştırıp ılıyan muhallebimizi kalıbımıza orantılı bir şekilde döküyoruz.
Ganaiçin;Tenceremize kremamızı boşaltıp parçalara ayırdığımız çikolatalarımızıda ekleyip iyice karıştırıp katılaştığında ılımaya bırakıyoruz.Ilıyan ganajımızı muhallebimizin üzerine döküyoruz.Bir gece buzdolabınızda
Tarifi için instagram.hatice_okutan55/’na Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak