» » ISLAK BROWNİ KURABİYE

pratik tarifler

ISLAK BROWNİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr margarIn
1 Cay bardagı sıvıyag
1 Cay bardagı toz seker
1 yumurta
25 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
aldığı kadar un
Şerbetı ıcın:
3 cay bardagı su
3 cay bardagı toz seker
HAZIRLANIŞI
*Önce serbetı hazırlayalım kı kurabıyeler pısene kadar sogusun
seker ve suyu ocaga koyup kaynayınca kısık ateste 5-6 dakıka pısırelım.
*Kurabıye ıcın bütun malzemelerı karıstırıp, aldıgı kadar unla ele yapısmayan bır hamur hazırlayalım.
*Yaglanmıs tepsıye cevız büyuklugunde sekıl verdıgımız kurabıyelerı dızelım.
*Yaklasık 30 tane kurabıye cıkıyor.
*175 derece fırında 25-30 dakıka pısırelım.
*Fırından cıkan sıcak kurabıyelerı sogumus olan serbete batırıp tepsıye tekrar alalım.
*Butun kurabıyelere bu ıslemı uygulayalım.
*Kalan serbetı tepsıdekılerın üstune gezdırelım.
*Baska bır tepsı ıle ustunu kapatıp bır kac saat boyle bekletıp sonrasında buzdolabına kaldıralım.
*Servısten once kurabıyelerın üstunu hındıstan cevızı ıle susleyelım.
Afıyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak