» » » MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

pratik tarifler

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa (35 adet)
Ben A101’den Nimet marka Kemalpaşa aldım.Paketin içinden 35 adet çıktı.
Şerbet için; 2,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Muhallebi için;
5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
7 çorba kaşığı şeker
1 adet mercimek büyüklüğünde damla sakızı
1 paket vanilya
50 gr. margarin
Süslemek için; hindistan cevizi ve fındık
Yapılışı:
Öncelikle şerbet için; geniş bir tencereye su ve şekeri alıp,ocağın altını yakın.
Şekeri karıştırarak eritin ve şeker eriyince kaynamasını beklemeden kemalpaşaları içine atın.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve ara ara tahta kaşık yada silikon kaşıkla yavaşça alt-üst karıştırın.
Daha çabuk pişsin isterseniz tencerenin kapağını 5 dakika kadar kapatabilirsiniz.
Kemalpaşalar şişip,şerbeti çektiği zaman ocağın altını kapatın.
Çok fazla ocakta tutmayın,yoksa parçalanıp,dağılabilir.
Kemalpaşaları orta boy dikdörtgen bir borcam tepsiye dizin.
Ben sunumu güzel olsun diye tart kalıbında yapıyorum.
Muhallebi için; tencereye süt,mısır nişastası,buğday nişastası,un,hindistan cevizi,şeker ve damla sakızını alıp,çırpın.
Ocakta karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen muhallebiye vanilya ve margarini katıp,karıştırın.
Muhallebi sıcakken,tatlının üzerine dökün ve yayın.
Hafif ılıyınca üzerini hindistan cevizi ve fındık kırığı ile süsleyin.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirip; dilimleyin ve servis edin.Afiyet bal şeker olsun..
ARZUYA GÖRE‘ye Teşekkürler Tarifi için

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak