» » » AÇMA

pratik tarifler


AÇMA
Malzemeler
1 su bardagı süt
1 su bardagı ılık su
1 su bardagı sıvı yag
2 adet yumurta (akı ıcıne- sarısı uzerıne )
1 yemek kasıgı seker
1 tatlı kasıgı tuz
6 su bardagı un
1 paket yas maya (42 gramlık)
HAZIRLANISI
Ilık su, süt yumurta akı, sıvı yag ve maya karıstırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yumusak bır hamur elde edıyoruz. Hamurun mayalanması ıcın oda sıcaklıgında 50 dakıka bekletıyoruz. Mayalanan hamurdan cevızden bıraz buyuk parcalar alıp uzun ıkı serıt yapıyoruz ve iki serıyi bırbırıne dolayıp yuvarlak sekıl verıyoruz. Üzerıne yumurta sarısı sürup önceden ısıtılmıs fırında 200 derecede pısırıyoruz.
Afıyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak