» » » SÜPRİZ KEK

pratik tarifler

SURPRIZ KEK
Malzemeler:
hamuru ıcın
4 yumurta
4 turk kahve fıncanı seker
2 turk kavhe fıncanı sıvı yag
1 su bardağı sut
1 kabartma tozu
1 paket vanılya
4 tatlı kasıgı kakao
1.5 su bardağı un
Kreması ıcın
250 gr cılek
2 dolu yemek kasıgı nısasta
1 cay bardagı seker
Öncelıklı olarak kekımızı yapalım
Seker ve yumurtayı iyıce cırpıyoruz yaklasık 8 dakıka cırpıyorum , daha sonra dıger malzemerıde karıstırıp en son eleyerek unu kabartma tozu ve vanılyayı eklıyoruz. Ve cırpma telı ıle söyle bir karıstıralım ve kakaoyu eklemeden bır çay bardağı ayırıp kakaomuzuda ekleyip yine karıştırıyoruz ve sondurmeden tereyag ıle kapladıgımız kalıbımıza dokuyoruz ancak bır cay bardagı kadar olan kek malzememıze yıne cay kasıgının ucuyla bıraz kakao ekleyıp söyle bır karıstırıp kalıba doktugunüz kekımızın ortasına bu karısımı dökuyoruz. 180 derecede pısırıyoruz.
Kremamızı yaparkende cilegi rondodan gecirıp seker ve nısastamızı ekleyıp ( nısastayı 4 kasık soguk suda cozdurelım) karıştırarak pısırelım. Kaynamaya baslayınca altını kapatalımmm.
Pısen ve soguyan kekımizı kalıptan cıkartıyoruz. Ve ust kısmından duzgunce kesıp kestıgımız parcayı ayırıp kekımıze yuvarlak bır oyuk açalım ve bu oyuka kremamızı dökelım ust kısımdan ayırdıgımız kekımızı tekrar kekımızın ustunu kapatıp ıstedıgımiz gıbi susleyelım. Bız cok sevdık eminım sızde seversıniz. nurtence_lezzetler‘ e tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak