» » » KATMER POĞAÇA

pratik tarifler


KATMER POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardagı süt
Yarım cay bardagı ılık su
1 paket yas maya
1 cay bardagı sıvı yag
1 adet yumurta (sarısı üzerıne)
1 tatlı kasıgı tuz
2 tatlı kasıgı seker
Aldığı kadar un
Ayrıca
1 paket margarın
Çorek otu
2 dılım beyaz peynır
HAZIRLANIŞI
Süt, su, toz seker ve maya bır kapta karıstırılır maya kabartılır. Sıvı yag,1 yumurta akı,tuz,seker de eklenır. Azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yogurulur. Hamur 5 bezeye ayrılır. Pasta tabagı büyüklügünde acılır. Bır adet margarin 4 e bölunür acılmıs bezelerin 4 katına esıt mıktarda yayılır ust uste dızılır. En ust kata 5.beze yag konulur surulmeden streclenır buzdolabında 30 dk bekletilir. Dinlendirdiginiz hamuru acabildiginiz kadar dikdortgen seklınde acın bıcakla ücgenlere ayırın. Kalın yerine peynır koyun rulo şeklınde sarın.Tepsiye dizın. Yumurta sarısı sürun 20 dk daha mayalandırın. 180 derece fırında kızarana dek pısırın.
Afıyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak