» » » SARAY SARMASI

pratik tarifler

SARAY SARMASI

Malzemeler;
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr küçük paket)
1 paket hindistan cevizi
Ceviz
1 paket krem şanti (sade)
Krem şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Önce büyük boy fırın tepsisine, 1 paket hindistan cevizini yayalım. Ardından tencerede margarini eritip, unu dökelim. Kokusu çıkana kadar kavuralım. Süt, şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip, karıştırarak pişirelim. Göz göz olduğunda altını kapatıp,5-6 dakika boyunca mikserden geçirelim. Hindistan cevizi yaydığımız tepsiye döküp, üzerini düzleyelim. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üzerine sıvayalım. Üzerini kapatıp, mutlaka 1 gece buzdolabında bekletelim. Servis sırasında tepsinin uzun kenarından 6, kısa kenarından 3 parçaya bölelim. Ucunu hafifçe bir spatula yardımıyla kaldırıp rulo yapalım. Her parçanın üzerine 1 adet ceviz koyalım. Servis tabaklarına servis yapalım.

Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak