» » » KIYMALI PİDE

pratik tarifler

KIYMALI PİDE
Malzemeler:
Hamuru ıcın:
1 su bardagı süt
1 cay bardagı sıcaga yakın su
Yarım cay bardagı sıvıyag
1 paket hızlı kabaran kuru maya (ınce pıde yapmak ısteyenler 1 corba kasıgı dolusu maya koymalı)
2 adet kesme seker
1 tatlı kasıgı tuz
4-4,5 su bardagı un
Açarken 1 kase un
1 çorba kasigı tereyag (pıstıkten sonra üzerıne surmek ıcın)
İç Malzemesı:
300 gr.kıyma
2_3 adet sogan
1 adet domates
2 adet sıvrı bıber
Yarım tatlı kasigı tuz,kırmızı biber,karabiber,pul biber
Üzerine:
Rende veya dılım kasar peynır ve
yumurta (istege baglı)
HAZIRLANIŞI
*Mayayı sekerlı sıcak suda karıstırıp eritelım
*Genısçe bır yogurma kabına unu koyalım,ortasını havuz gıbı acalım
*Tuzu da unun üzerıne serpelım
*Ortasına dıger hamur malzemelerini koyalım
*Ortadakılerı elimızle karıstırarak yanlardan un almaya baslayalım ve tum malzemeyı karıstırarak yumusak ele yapısmayan bır hamur yoğuralım
*Hamuru kabıyla beraber temiz bir poşete sokarak veya üzerine streç film kapatarak en az 30 dak.bekletelim
*Bu esnada ıc malzemeyı hazırlayalım…
*İncecık dogradıgimız soganlar bıraz sıvıyagda 3_4 dak kavuralım
*Bıberlerı de ekleyelım
*Kıymayı da ekleyerek bıraz suyunu cekene kadar karartmadan kavuralım
*Kup şeklınde dogradıgımız domateslerı de ekleyerek pısırelım,suyunu ceksın
*Tuz ve baharatları da ekleyelım ve altını kapatalım
TAMAMLAMA:
*Mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım
*Her bır bezeyı unlu tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına acalım
*Acarken un serpersenız hamur kolayca uzuyor
*Rahat kapatmak ıcın enlemesıne çevırebilırsınız
*Soguyan ıc malzememızde 2 dolu yemek kasigı kadarını hamurun ortasına uzunlamasına doseyelım
Yanlardan ortaya dogru kapatarak şekıl verelım
*Yağlanmış tepsıye alarak 200 derecedekı fırında kızarmaya baslayana kadar pısırelım
*Fırından alıp ortalarına yumurta kıralım veya kasar peynırı rendesı serpelım
*Yumurta Pıstıgı zaman cıkarıp fırcayla fazla ununu alalım
*Üzerıne erıtılmıs tereyagı surelım
Afıyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak