» » » ÇİÇEK TATLISI

pratik tarifler

ÇİÇEK TATLISI
Malzemeler;
250 gr.Tereyagi (oda sıcaklığında )
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
2 tatlı kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-4,5 su bardağı un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 ,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için;
1 tane yumurta sarısı
Fıstık
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti kaynatalım. Şeker ve suyu uygun bir tencerede 10 dakika kaynattıktan sonra 2-3 damla limon suyunu damlatıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Hamuru için tüm hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru merdane yardımıyla yarım cm. kalınlığında açalım. Eğer varsa çiçek kalıpla yoksa da çay bardağının ağzıyla keselim. Kestiğimiz hamurların yarısını tepsiye dizip kalan hamurların ortasını pet şişe kapağıyla keselim. Alttaki hamura yumurta akı sürüp çiçekleri üzerine yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkıp ilk sıcaklığını atınca şerbeti tatlıların üzerine döküp çekmesini bekleyelim. Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına dizip ortasına fıstık koyup ikram edelim.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak