» » » LABNELI AÇMA BÖREK

pratik tarifler

LABNELI AÇMA BÖREK
Malzemeler:
İç Harcı;
Bırkaç dal maydanoz
1 Tatlı kasıgı corek otu
1 Tatlı kaşığı susam
1 Su bardağı süt
6.5 Su bardağı un
1 Paket Pınar Labne 200 Gr
1 Yumurta akı içine sarısı üzerine
1 Yemek kaşıgı kuru maya
1 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı şeker
2-3 Yemek kaşığı tereyağı arasına sürmek için
1 Kase lor veya peynir
HAZIRLANIŞI
Önce bir kaseye mayayı koyun. Üzerıne 1 çay kaşığı seker ve 1/2 cay bardağı ılık su koyup karıstırin, hemen kabarmaya başladığını göreceksiniz. Birkaç dakika bekleyin.
Hamur yoğuracağınız kabın içine 6 su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açın,yarım bardak un kenarda beklesın, ihtıyac duyarsanız kullanın.
Ortasına mayayı dökün, sütü, labne peynirinizi,tuzu,şekeri koyun ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun.
Bırakın yarım saat dinlensin.
Hamuru 8 parçaya bölün, beze yapın.
Her bezeyi merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerıne fırca yardımı ıle tereyağını sürüp kenara koyun. Dıger bezeleri de merdane ile açıp yağlayıp üst üste koyun.
Açtıgınız bezeleri ortaya alın, bıraz merdane ıle, birazda elınızın yardımı ile büyutün. Orta boy yufka büyüklügünde acın.
Önce dört parçaya bölün, sonra sigara böreği saracak büyüklükte 16 parçaya kesin.
Hazırladığınız ic harcını koyup, sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Biraz aralıklı dizin. Bu malzemeler ile bir tepsi çıkıyor.
Üzerıne yumurta sarısı surun, susam. Çörek otu serpin.
170 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakıka arası pisirin. 15 Dakikadan sonra surekli bakın, gerekırse sıcaklıgı düsürün.
Puf puf çok lezzetli bir börek oluyor.
Afiyet olsun.Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak