» » » İNCİRLİ MUHALLEBİLİ TATLI

pratik tarifler

İncirli Muhallebili Tatlı
Keki için
3 yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağı un
6-7 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
Kabartma tozu,vanilya
Muhallebisi için
1 Lire süt
2 yemek kaşığı dolusu un
5 yemek kaşığı silme toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet toz kremsanti
Keki ıslatmak için
1 yemek kaşığı Granül kahve
Yarım su bardağı toz şeker
1 buçuk su bardağı su
Hazırlanışı
Önce Su şeker ve Granül kahveyi çukur kapta karıştırıp kaynatmadan dolaba koyun
Keki hazırlamaya geçelim
İnciri küp küp doğrayın,ceviz içini ağıza gelecek şekilde çok ufalamadan ezin
Yumurta ve toz şekeri çırpın,diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın,yağlanmış kare borcama harcı dökün ve 170 derece de ağır ağır pişirin (yaklaşık 40 dk)
Pişen kekin üzerine dolaptaki karışımı dökün
Muhallebi için tereyağı ve kremsanti hariç diğer malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin,koyulaşınca tereyağını ekleyip karıştırın,ılıyınca kremşantiyi ekleyip çırpın ve kekin üzerine dökün
Soguyunca servis yapın.
Tarifi için instagram.enise.uslu.tosun/’a Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak