» » » MUHALLEBİLİ KADAYIF

pratik tarifler

MUHALLEBİLİ KADAYIF

Malzemeler;
400 gr tel kadayıf
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı kırık ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı labne peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
Vanilya

HAZIRLANIŞI
Önce kadayıfları minik minik parçalara ayıralım. Tavaya kadayıfı, tereyağ, şekeri alıp kısık ateşte kavuralım. Sürekli karıştırmak gerek çok hassas olduğundan yanabilir. İyice kavurduktan sonra kırık cevizini ekleyelim. Bir iki dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Diğer yandan sütü, unu, nişastayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebiye labneyi, tereyağını ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Kelepçeli kalıbı tabanı olmadan servis tabağına alalım önce kadayıf, sonra muhallebi, tekrar kadayıf ardından muhallebi ve en sonuna kadayıf döküp yayalım. Hafif bastıralım (ben en son katının kadayıfını servisten önce koyuyorum ki kıtırlığı kaybolmasın )en az beş saat dinleniyor hatta bir gece önceden yaparsak daha iyi.

Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak