» » » PANNA COTTA (çilek soslu)

pratik tarifler

PANNA COTTA (çilek soslu)
İtalyan tatlısı
800 gr krema (sahne)
2 vanilya çubuğu
100 gr şeker
6 yaprak jelatin (ben agar agar kullandım)
Sos için
800 gr çilek
100 gr şeker
Yapılışı:
Krema,şeker ve çizilmiş vanilya çubukları bir tencereye alınır kaynatılır kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişmesi sağlanır.
Jelatin su içinde yumuşatılır.
Vanilya çubukları tencereden çıkarılarak yumuşamış ve sıkılmış jelatin eklenerek çözülmesi sağlanır.
Çikekler yıkanır temizlenir ve şekerle beraber püre yapılır.
İstenilen kalıplara bölüştürülür soğuyup serleşince üzerine çilek sosu dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun🌺

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak