» » » MISIR PARE

pratik tarifler

MISIR PARE
Malzemeler:
4 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanılya
Uzeri içın fındık veya toz fıstık
Şerbetı;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı lımon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbet malzemelerıni kaynatarak soğumaya bırakın.
Yumurta , şeker,yoğurt ,sıvıyag ve suyu karıştırın.Üzerine elenmıs mısır unu , kabartma tozu ve vanılyayı ekleyıp yumusak bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayarak şekil vererek tepsiye dizin.Ortalarına fındık yerleştirin.200 c ısıtılmış fırında pişirin.
Tatlılar fırından cıkar cıkmaz hazırlanan soguk serbeti uzerıne dökun.Tepsıyi kapattıgınız fırının ıçerısıne tekrar yerlestirin, (şerbeti kolay çekmesi için) Pareleri yavaşça (dağılmadan) alt üst ederek şerbetin tamamen çekmesini sağlayın.
Afıyet olsun..Harika Lezzete Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak