» » » İÇLİ KÖFTE

pratik tarifler

İÇLİ KÖFTE
Malzemeler:
İçi için;
Yarım kilo kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yarım demet maydanoz

Dışı için;
1 çay bardağı irmik
Yarım kilo ince bulgur
3 adet haşlanmış patates
3 çorba kaşığı un
1 tepeleme çay kaşığı kimyon
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynar su
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

İşte Tarif:
Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. İş malzemesini bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz. Soğanlar ince ince doğranır, 2 yemek kaşığı yağda kavrulur. Pembeleşince kıyma eklenir. Kıyma da kavrulup pişince, kimyon, tuz, karabiber, dolmalık fıstık eklenir ve hep birlikte yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan alınıp ince ince doğranmış maydanoz eklenir. Güzelce karıştırılıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra, ince ince doğranmış olan ceviz eklenip karıştırılır. Geceden hazırlamayanlar için en azından 1-2 saat dolapta içi bekletmek faydalı olacaktır.
3 adet patates haşlanır. Haşlanmaya yakın, bulgur derin bir kaba konur. Yeterince 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz ve 1 tepeleme çay kaşığı kimyon eklenir. Üzerine 2 su bardağı kaynar su eklenir ve üstü açık olarak 5 dakika bekletilir.
Haşlanmış patatesler soyulup ezilir, bulgurlu karışıma eklenir. Un, salça ve irmikte konduktan sonra çok iyi şekilde yoğrulur. En az yarım saat, mümkünse 40-45 dakika kadar yoğrulur. Hamur çok sertse, ara ara çok az su eklenerek kıvam verilebilir. Yoğrulan harçtan yumurta büyüklüğünde alınır, avuç içinde inceltilir. (Püf noktası; kalan hamuru hep kapalı olarak tutmak ve şekil verdiğiniz hamuru da mümkün olduğunca ince yapmaktır.) Ortasına iç malzemesinden konup, yavaş yavaş kapatılır, topaç şekli verilir.
İstenirse kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirilir. İstenirse 1 litre suya sıvı yağ ve tuz koyup kaynatılır, kaynar suya atılarak haşlanır.
İçli köfte servise hazır, afiyet olsun.işte tarife teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak