» » » SULTAN LOKUMU

pratik tarifler

Sultan Lokumu
1su bardağı irmik
1su bardağı şeker
1ymk kaşığı un
1ymk kaşığı nişasta
1litre süt
1ymk kaşığı tuzsuz tereyağ
1adet vanilya
1paket krem şanti
Yapımı;
İrmik,şeker,un,nişasta çelik tencereye konulur çırpma teli ile karıştırılır süt ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Pişme kıvamına gelince tereyağ eklenir bir iki taşım kaynatılır.2 saat soğumaya bırakılır. Kremsanti ve vanilya eklenir
mikserle çırpılır buzdolabında bir gece bekletilir veya acele ise buzlukta 1 saat dinlendirilir. Soğuyan koyu kıvamlı muhallebinizi elinizi hafif ıslatıp yuvarlayın hindistan cevizine bulayın
ortasına fındık bastırın servis edin.
Tarifi için instagram.aylinin__dunyasi/’na Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak