» » ARMUT KURABİYE

pratik tarifler

ARMUT KURABİYE
Malzemeler:
250gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşıgı tozşeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşıgı kabartma tozu
2 paket vanilin
Aldığı kadar un
Süslemek İçin:Karanfil,Pudra şekeri
Yapılışı:
Derin kap içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumusaklığında hamur yoğurun.Hazırladıgınız hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizle armut şekli verip yağlı kagıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Hazırladıgınız armut kurabiyelerin üzerlerine birer karanfil batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip fırından çıkarın.Sogumaya bırakın.Üzerine Pudra Şekeri serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak