» » TAHİNLİ KURABİYE

pratik tarifler



TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler;
*1 su bardağı ayçiçek yağı ( Arzu ederseniz zeytinyağı da kullanabilirsiniz.)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 Türk kahvesi fincanı tahin,
*1 paket vanilya ( Veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya )
*3,5 su bardağı un
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
1.Tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
2. Hazırladığınız hamuru streç folyoya sararak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
3.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hamurdan alacağınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayarak aralıklarla dizin.NOT:Bu işlemi dondurma kaşığı ile de yapabilirsiniz. Zira hamur düzgün yuvarlanamayacak derecede gevşek olabiliyor. Bu durumda malzemelerin ölçüleri ile kesinlikle oynamayın. Çünkü kıvamın böyle olması gerekiyor. Bu sebeple sizde Nüket'in aklına gelen formülü kullanarak hamurdan dondurma kaşığı ile parçalar alıp, bu parçaları tepsiye dizebilirsiniz. Hem piştikten sonrada görüntüleri çok güzel oluyor.
4. Hazırladığınız kurabiyeleri önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika kadar pişirin.
5. İyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun.Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak