» » » POFUDUK AÇMA

pratik tarifler

POFUDUK AÇMA
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üstüne
4 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Aldığı kadar un(Azar azar ilave edilerek yumusak bir hamur edlde edene kadar eklenir)
Hazırlanışı:
Malzemelerle yumusak bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın.Mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parcalar koparıp şekil verin.Yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye dizin.Yarım saat tepside mayalandırtıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün.Susam ve çörek otu serpip 180 derece fırında pişirin. Afiyet Olsun


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak