» » » CEVİZLİ GÜL TATLISI

pratik tarifler

CEVİZLİ GÜL TATLISI

Hamuru için Malzemeler
4 su bardağı un
1 adet yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tereyağı – eritilmiş
1 yemek kaşığı sirke
yarım adet limonun suyu
1 paket kabartma tozu

Üzeri için Malzemeler
100 gr. tereyağı
125 gr. margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı nişasta
yarım su bardağı un

Harç için Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Şerbet için Malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım adet limon suyu

HAZIRLANIŞI

Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip, ateşten alın ve soğutun.

Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurarak hamur elde edin. hamuru 12 eşit parçaya bölün.

Nişasta ve unu bir kaba alıp harmanlayın ve tezgaha serpin. Her bezeyi ince açın. Her bir yufkanın içine iki çorba kaşığı ceviz ekleyip, oklavayı çıkartmadan rulo şeklinde sarın. İki ucundan ortaya doğru büzüştürün ve oklavadan çıkartın. Kendi etrafında dolayarak tek tek fırın kabına dizin. Üzerine margarin, tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritip sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğutun.

Üzerine ceviz serperek servis edin.

Afiyet olsun..Harika lezzete Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak