» » ÇİÇEK KURABİYE

pratik tarifler

ÇİÇEK KURABİYE
Malzemeler:
1 adet yumurta
150 gr oda sıcalığında tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
yarim paket kabartma tozu
3 dolu çorba kaşığı nişasta
Un
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur iki eşit parçaya bölünüp bir tanesine 1 çorba kaşığı kakao eklenip iyice yoğrulur.Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.Tepsiye yan yana dizip papatya sekli verilir.Kürdanla çizik atılır.165 derecelik fırında yaklaşık 20_25 dk kadar pişirilir.Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak