» » » TRİLİÇE

pratik tarifler

Triliçe Tatlısı
Kek için malzemeler
5 yumurta
1su bardagından2 parmak eksik şeker
1.5su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı süt
2 paket süt kreması
1 su bardağindan 2 parmak eksik şeker
Üzeri için
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krema
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz. Bir fiske tuzla yumurta aklarını köpük köpük olana kadar mikserle iyice çırpıyoruz. Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz ardından yumurta sarılarını birer birer ilave edip çırpıyoruz. Sırasıyla elediğimiz un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz. Yağlanmış tepsiye döküp 180 derece fırında 15.20 dkk pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca çatalla yada kürdanla delikler açıyoruz. (Şerbeti daha iyi çeksin diye) Diger tarafta sıcak sütün içine şekeri katıp karıştıyoruz kremayıda ekleyip mikserle çırpıyoruz. Soğuyan
kekimizin heryerine kepçe ile gezdiriyoruz. 2 saat dolapta dinlendiriyoruz karamel sosunu hazırlamak için şekeri tavaya alıyoruz şeker eriyip rengi dönünce krema ve tereyağını hızlıca ilave edip kıvam alınca ocaktan alıyoruz kekimizin üzerine döküyoruz.
1 saat dolapta dinlendikten sonra servis ediyoruz.
Tarifi için instagram.mutfak_askimm/’a Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak