» » » KAYSERİ YAĞLAMASI_ŞEBİT

pratik tarifler

KAYSERİ YAGLAMASI - SEBIT
Hamuru ıçın malzemeler;
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kasıgı tuz
1,5 su bardağı ılık su
Kıymalı harcı ıçın;
300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yesıl biber
4 adet domates
1,5 yemek kasıgı bıber salcası
1 fıncan sıvı yag
tuz
karabıber
pulbıber
1 çay bardagı sıcak su
Üzerı ıçın;
1 kase suzme yoğurt
1 dış sarımsak
tuz
HAZIRLANIŞI
*Lavaslar icin unu yogurma kabına alın.Ortasına tuz ve mayayı ekleyip azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun.
*Hamur ele yapışmayan kıvama gelınce üzerini örtun ve mayalanmaya bırakın.
*Kıymayı tavaya alın ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
Soğanları,bıberleri yemeklık doğrayıp kavrulmakta olan kıymaya ekleyin.
*Bırlıkte soteledikten sonra,salçayı ilave edip kavurun.
Salcayla iyice kavurduktan sonra ince doğranmış domatesleri ekleyip domatesler eriyene kadar pişirin.
*Suyu da ilave kaynatın.
*Tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın,kapağını kapayıp dinlenmesini sağlayın.
*Hamuru 10-12 eşıt bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın.
*Açtıgınız hamuru teflon tavada önlü arkalı pişirin.
*Tüm bezeleri açıp pışırdıkten sonra ilkıni tabaga alın.
*Üzerıne kıymalı sostan gezdirip üzerine tekrar lavas koyun.
*Lavas ve sos bitene kadar bu ıslemi uygulayıp en üstune sarımsak ekledıginız yogurdu dökup servıs yapın.
Afıyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak