pratik tarifler
SARAY LOKUMU
Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti (sade)
Kaplaması için:
150 gram rendelenmiş hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
*Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın ve devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
*Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
*Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın.
*Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser yardımıyla çırpın.
*Hazırladığınız muhallebiden elinizle minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun..harika lezzete tesekkürler
Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti (sade)
Kaplaması için:
150 gram rendelenmiş hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
*Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın ve devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
*Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
*Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın.
*Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser yardımıyla çırpın.
*Hazırladığınız muhallebiden elinizle minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun..harika lezzete tesekkürler
pratik tarifler
Hiç yorum yok: