» » » PORTAKALLI KAKAOLU DİLİMLER

pratik tarifler

PORTAKALLI KAKAOLU DİLİMLER
Malzemeler;
Tabanı için:
2,5 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
200 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz
Üzeri için:
3,5 su bardağı portakal suyu ( hazır meyve suyu kullanabilirsiniz)
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal marmeladı
10 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Üst taban için: ( Ben üst tabanın ölçüsünü biraz artırdım )
120 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema
HAZIRLANIŞI
Tabanı hazırlamak için kakao,un,tereyağı,pudra şekeri ve tuzu iyice yoğurun.
Aliminyum folyoya sarıp,buzdolabında 1 saat dinlendirin. ( Ben streç folyoya sardım sorun olmuyor)
Dolaptan çıkarıp alt tabanına yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. ( Kalıbın yan tarafını mutlaka tereyağ ile yağlayın.)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. ( Çok sertleşinceye kadar pişirmeyin çünkü fırından çıktıktan sonra da sertleşiyor)
Üzeri için,portakal suyu,portakal marmeladı,rendelenmiş portakal kabuğu,irmik ve nişastayı derin bir tencerede lapa lapa oluncaya dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin. Karıştırarak soğutun.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz tabanın üzerine yayıp15-20 dakika dinlendirin. Üzeri için,bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın.
Bu karışımı portakallı kakaolu dilimlerinin üzerine yayın.
Tatlı soğuyunca dilimleyip,dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Not: Verdiğim ölçüler ufak kare kek kalıbı içindir. Büyük kalıplarda dilimler ince olur bilginiz olsun.
Tatlıyı 23 cm kare teflon kek kalıbında yaptım. 23 cm'lik başka kalıplarda da yapabilirsiniz sadece kalıbın çok sığ olmaması gerekiyor.
Afiyet olsun..Harika lezzete tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak