» » » KUSURSUZ ISLAK KEK

pratik tarifler


KUSURSUZ ISLAK KEK (sosu yumurtasız)

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un

Üzeri için; yarım su bardağı süt

HAZIRLANIŞI

-Şeker, sıvı yağ, süt ve kakaoyu iyice çırpın (3-4 dakika). Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
-Kalan sıvı karışıma yumurtaları tek tek ilave edin ve karıştırın.
-Un, karbonat ve kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.
-Sonrasında sıvı karışıma ilave edin. Bu aşamada mikser yerine mutlaka tahta bir kaşık kullanın ve unu hamura çırpar şekilde değil de alt üst ederek yedirin.
-Orta boy dikdörtgen kalıba (Benim kullandığım 18x26cmlik) yağlı kağıt serip hamuru boşaltın. Kağıt kullanmayacaksanız kalıbın sadece tabanını yağlayın, kenarlarına yağ sürmeyin ki (kek hamuru kabarırken yan yüzeylere kolayca tutunabilsin.)bu çok önemli
-170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
-Ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu sosa yarım su bardağı süt ilave edin ve tekrar çırpın.
-Sıcak kekin her yerine hazırladığınız sosu dökerek yedirin ve sıcak fırına koyup çekmesini sağlayın.
-Kek soğuduktan sonra 1 gün buzdolabında bekletin.
-Soğuk keki dilimleyin. Yaz aylarında dondurma , kış aylarında ev yapımı çikolata sosu ile servis edin.

Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak