» » » PUDİNG DOLGULU KEK

pratik tarifler


PUDİNG DOLGULU KEK

Mazlemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağına yakın un

Puding için malzemeler;
1 Su bardağı toz seker
1 su bardağı un
4,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı

Üzeri için;
1 paket (2 poşet kremsanti)
2 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Şekeri ve yumurtayı krema haline gelene kadar çırpın sütü ve sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın. Üzerine kabartma tozunu, vanilini ve unu eleyerek ilave edin. Kakaoyu da ekleyip iyice karıştırın. Boza kıvamında bir kek harcı olunca (30×21 dikdörtgen borcam kullandım. ) bir borcama boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.. Pişen kekiniz soğuduktan sonra sebze oyacağı veya ona benzer bir aparat ile kekin üstünde biraz aralıklı delikler açın. Kekin içinden çıkardığınız parçaları beklemeye alın. Pudingi icin sütle ,unu bir tencereye alıp iyice karıştırın..Toz sekeri de ekleyip karıştırarak pişirin. Pişen pudinge tereyağı ve vanilyayi ekleyip bir iki dakika kadar karıştırın ve önce deliklerin içini doldurarak kalan pudingin hepsini kekin üzerine yayın. Bir kaç defa borcamı hafif hafif tezgaha vurun delikler iyice dolsun. Pudingli kekimizi buzdolabında en az 2 saat dinlendirin… Soğuyan pudingin üzerine önceden ayırdığımız kek parçalarını elimizle iyice ezip kekin her tarafına serpiştirin. Elinizle hafif üstüne bastırıp sıkıştırın. Üzeri için krem şanti ve sütü katılaşana kadar çırpın. Kremşantiyi borcama koyun her tarafa eşit olarak yayın. Üstünü pasta tarağı veya çatalla hafif zik zaklar çizin ve pastanızı buzdolabında bir kaç saat daha dinlendirip dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak