» » » PUF BÖREĞİ

pratik tarifler

PUF BÖREĞİ

Malzemeler; 15-20 dakika 7-8 kişilik
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağından bir parmak fazla su
3 su bardağı un ( biz 3,5 su bardağı un ilave ettik)
İç malzemesi
Peynir,maydanoz,kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI
*Bir kap da,hamur malzemelerinin hepsini yoğurun.
*Daha sonra hamuru 3 eşit parçaya bölün.
*Hamurların üzerini örtüp 10-15 dakika dinlendirin.
*Her bir parçayı mantı hamuru kalınlığında açın.(ne çok kalın ne de çok ince olacak)
*Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla bir tatlı kaşığı iç harcı koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın.
*Hamur ruleti ile istediğiniz şekilde kesin.( rulet yoksa su bardağıyla kesip aynı şekilde yapabilirsiniz)
*Kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun..harika lezzete tesekkürler..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak