» » » Nohutlu Kese Böreği

pratik tarifler

Nohutlu Kese Böreği..

Malzemeler:

4 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak için)
1 Demet Haşlanmış Maydanoz Sapı (Bağlamak için)
İçi İçin:
1,5 Su Bardağı Nohut (Önceki Akşamdan Islatılmış)
Yarım Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Yarım Tatlı Kaşığı Kimyon
Tuz ve Pul Biber

Nohutlu Kese Böreği Yapılışı:

Önceki akşamdan nohutları birkaç kere suyumuzu değiştirerek yıkayıp sonra suda bırakıyoruz. Ertesi gün tenceremizde yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra süzgecimiz ile suyunu süzüyoruz.Blender yardımıyla ezerek nohutlarımızı pure haline getiriyoruz. Blender olmazsa çatal ile de ezip püre yapabiliriz. Cevizlerimizi dövüyoruz fakat çok fazla dövüp küçültmeyelim. Nohutlarımızın üzerine iri dövülmüş cevizimizi, tuzumuzu, kimyon ve pul biberimizi ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Yumurtalarımızı bir kaseye kırıp çırpıyoruz. Yufkalarımızdan birini tezgahımıza seriyoruz ve üzerine fırça yarımıyla çırpılmış yumurtamızı sürüyoruz. Bır kaşık yardımıyla da yufkamıza yumurtalarımızı sürebiliriz. İkinci yufkamızı da ilkinin üzerine kapatıyoruz. Diledigimiz büyüklükte bir kasemizi yufkalarımızın üzerine kapatarak bıçak yardımıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Diğer iki yufkamıza da aynı işlemi uyguluyoruz. Yuvarlak yufka parçalarımızın icine nohutlu harcımızdan paylaştırıyoruz. Yufkamızın kenarlarını yukarıda topluyoruz ve haşlanmış maydanoz saplarımızla bağlıyoruz. Böylece yuvarlak kestiğimiz yufkalarımız kese şekli alıyor.
Derin bır tenceremize kızartmak için olan ıki su bardağı sıvı yagımızı alıyoruz ve kızdırıyoruz. Kızdırdığımız sıvı yagımızda kese şekli alan yufkalarımızı kızartıyoruz ve kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Boylece fazla olan yağı kağıt havluya bırakacaktır.
Sunum tabaklarınıza aldığınız nohutlu kese böreklerınizi sıcak olarak servıs yapabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak